Deel dit bericht

Waarom werken via een detacheringsbureau?

Wellicht speel je momenteel met de gedachte om uit te kijken naar een nieuwe werkomgeving, maar ontbreekt het je aan tijd en/of motivatie om hier werk van te maken. Misschien omdat je nu ‘goed’ op je plek zit, of omdat je bang bent voor de onzekere uitkomst. Je geeft niet zomaar je vertrouwde situatie op en misschien weet je überhaupt niet waar je moet beginnen. Dit begrijpen wij volkomen!

Loopbaanadvies én een sterkere onderhandelingspositie.

Als je dan zover bent dat je de stap durft te zetten, loop je ertegenaan dat het op de huidige arbeidsmarkt een uitdaging is geworden om de juiste baan te vinden. Alhoewel de vacatures in de techniek je om de oren vliegen, word je als (latent) werkzoekende vaak geconfronteerd met diverse obstakels bij het vinden van de perfecte match. ‘Welke rol binnen welke organisatie past het beste bij mijn vaardigheden?’ ‘Welke carrière doelen heb ik eigenlijk nog?’ en ‘Waar liggen mijn interesses verder?’ Als je overweegt om een volgende stap te zetten en hier hulp bij kunt gebruiken, dan kan de inzet van een detacheringsbureau uitkomst bieden. Helaas hebben wij regelmatig te maken (gehad) met misvattingen over de rol en waarde van een bemiddelingsbureau, voor iemand die (latent) werkzoekend is. Vaak in verband gebracht met bepaalde (onterechte) vooroordelen, zoals het gebrek aan stabiliteit en continuïteit, verminderde werknemersrechten en -voordelen, etc. In dit blog vertellen we je juist graag meer over de voordelen die het werken via een detacheringsbureau met zich meebrengt.

1. Je netwerk wordt ongemerkt enorm vergroot

Wanneer je met ons in gesprek gaat, vergroot dit direct je netwerk. Wij hebben sinds de oprichting in 2001 een enorm zakelijk netwerk opgebouwd, dat nog dagelijks wordt uitgebreid. Hierdoor blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en kunnen we snel schakelen. Door de jarenlange ervaring en betrokkenheid weten wij wat er speelt bij bedrijven, hoe zij zich ontwikkelen en wie er bij hen zou kunnen passen. Wij hebben de “inside information” die jij misschien nog mist. Wij hebben korte lijntjes en leggen het eerste contact, waardoor er veel sneller deuren voor jou geopend worden.

2. Wij nemen het sollicitatie-traject van je over

Ontbreekt het je aan tijd om zelf actief op zoek te gaan? Wellicht zit je in een baan en voel je geen ruimte om je eens te oriënteren of urenlang door vacaturesites te scrollen. Deze klus nemen wij je graag uit handen! Zodra wij na ons kennismakingsgesprek een goed beeld hebben gekregen van jou en je specifieke wensen, gaan we voor je aan de slag om de perfecte match te maken. Wij kennen de technische arbeidsmarkt en de personele behoefte als geen ander en introduceren je binnen no-time bij bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe collega’s met jouw profiel! Uiteraard doen we dit in overleg.

3. Je hebt een sterke onderhandelingspositie

De vraag naar technisch personeel is enorm. Terwijl jij aan het werk bent voor je huidige werkgever, doen wij het voorwerk in de gezamenlijke zoektocht naar jouw nieuwe baan. Je krijgt van ons te horen welke bedrijven graag met je in gesprek gaan en vertellen je meer over de corebusiness en cultuur van deze bedrijven. Het enige wat jij hoeft te doen, is beslissen met wie je het gesprek aangaat en hier opvolging aan geven. Daarnaast zijn wij door onze kennis en ervaring van de arbeidsmarkt jouw persoonlijke adviseur. Wij denken en onderhandelen graag mee om voor jou de beste arbeidsvoorwaarden te realiseren.

4. Je krijgt dezelfde arbeidsvoorwaarden

Wanneer je door middel van detachering via ons gaat werken en dus onze (externe) collega wordt, ontvang je de inlenersbeloning. Dit wil zeggen dat je dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt als iemand die rechtstreeks in dienst is bij de betreffende organisatie. Daarnaast investeren wij graag in jouw ontwikkeling en krijg je een fors opleidingsbudget tot je beschikking. Pensioen? Dit bouw je vanaf je 1e werkdag op! Wij vinden dit vanzelfsprekend!

5. Rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever

Nadat je een jaar via ons hebt gewerkt, treed je rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever! Je hebt niet te maken met kortdurende dienstverbanden en kunt écht het verschil maken en doorgroeien in jouw functie en verantwoordelijkheden.

Wat is het verschil met werving en selectie?

Naast detacheren, bieden wij de dienstverlening ‘werving en selectie’ aan. Het verschil met detachering? Bij werving en selectie treed je direct in dienst bij de opdrachtgever. Deze dienst bieden wij met name aan voor management- en directiefuncties.

Niels en Jasper - Janssen Techniek

Een keertje van gedachten wisselen?

Wij zijn de betrouwbare bemiddelaar van onder andere engineers, managers, monteurs, inkopers, werkvoorbereiders, verkopers, directieleden, metaalbewerkers en andere technische talenten! Wij doen alles met passie, vanuit ons hart voor techniek en met ons oog voor talent.

Zullen we een keer van gedachten wisselen? Vul dit formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op, via jouw opgegeven voorkeurskanaal!

Liever eerst onze vacatures bekijken? Dit kan hier!

Deel dit bericht